» 812. Endine Tallinna Postimaja urmo fotonurk™

812. Endine Tallinna Postimaja

August 14, 2014, sissekande kirjutas urmo, lisa oma kommentaar

Tallinna Postimaja kaubanduskeskusena
Tallinna Postimaja, kus asus Eesti esimene avalik eskalaator on muutunud aastatega uueks kaubanduskeskuseks. Lisaks uuele otstarbele värskenes ka maja välimus.

Kas kaubanduspindasid on Tallinnas liiga vähe või liiga palju on kindlasti arutelu koht. Samas peaks asjale otsa vaatama ka selles võtmes, et kui palju peaks säilima arhitektuuri, mis pole ehitatud viimase kahekümne aasta jooksul? Arvestades kuuldusi, kus vahepeal plaaniti olemasoleva maja asemele hoopis 7 korruseline klaaskarp rajada, on renoveeritud 80ndate arhitektuur üsna hästi säilinud. Eks siingi oli valida, kas juhtub nii nagu on juhtunud Tallinna Linnahalliga või siis hoopis lammutatakse nagu seda tehti Sakala keskusega, mille asemel on nüüd Solarise keskus.

kategooria: Arhitektuur

märksõnad: , ,

Lisa kommentaar

* märgitud väljad on kohustuslikud täita.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.