» 710. Haabersti ringristmik urmo fotonurk™

710. Haabersti ringristmik

September 13, 2013, sissekande kirjutas urmo, lisa oma kommentaar

Haabersti ringristmik @ Tallinn
Eile tuli välja uudis, et Maxima hakkab Tallinnasse Õismäele Ehitajate tee äärde pealinna esimest kolme x’ga Maximat rajama. Selle töö käigus ehitatakse Ehitajate teed ringi ja selle tulemusena saab tee korda, kuid tekib juurde ka üks väikene ristmik fooridega. Iseenesest on ju idee hea, sest üks suur kaubanduskeskust oligi Haabersti ringi lähedusest veel puudu, mis koondaks inimesi ikkagi ühte kanti shoppingule.

Asja teisest küljest vaadates on Haabersti ringristmik teatud kellaajal suhteliselt õudne koht juba praegu kui satud sinna valel ajal ja kui nüüd selle lähedusse veel foore juurde lisatakse, tekitab see tahest tahtmata juurde liiklusseisakuid, mis venivad aina kaugemale. Hea näide on Rannamõisa tee Kakumäe Selveri juures, kus kaks foori tekitavad hommikul kena ummiku. Pärast foore on linna sissesõit juba puhtalt nii kiire, kuidas teistest suundadest ringile autosid juurde tekib.

Oma olemuselt meenutab Haabersti ringristmik Ülemiste liiklussõlme, kuhu jookseb kokku palju tähtsaid autoteid. Vahe on lihtsalt selles, et viimane peaks kohe-kohe enne kohalikke valimisi avatuks saama ja need ummikud, mis kogunesid ristmikule, hajuvad nüüd järgmistesse kohtadesse.

Iseenesest eestlane virisebki meie liikluskaose üle, samas enamus pole sattunud päris suurlinna, kus halbade asjade kokkusattumisel on liiklusvool veelgi hullem kui see, mis meil Eestis toimub.

kategooria: Arhitektuur

märksõnad: , , ,

Lisa kommentaar

* märgitud väljad on kohustuslikud täita.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.