» 535. Datsun 120A urmo fotonurk™

535. Datsun 120A

September 03, 2012, sissekande kirjutas urmo, lisa oma kommentaar


Eelmise nädala lõpus pälvis tähelepanu see, kus käidi välja mõte, et Tallinnas kaob tasapisi trollidel baseeruv ühistransport. Põhjenduses toodi välja asjaolu, et trollid on seotud sarvepidi liinide külge ja kui üks jääb jalgu, ei saa kuidagi teised temast mööda. Lisaks räägiti ka sellest, et sarvilist bussi on osta neli korda kallim kui uut linnaliinibussi. Samas ei mainitud kordagi seda, et troll liikudes õhku ei saasta heitgaasidega ja uued suudavad teatud vahemaa läbida ka ilma kontaktita ja nende eluiga on pikem.

2011. aasta lõpus oli TAKil arvel 336 bussi, millest 124 olid liigend- ja 200 normaalbussi, lisaks veel 12 bussirongi. Arvestades, et sel aastal saab Tallinn kätte 35 uut MAN Lion’s City LE bussi ja ostab juurde 15 kasutatud liigendbussi, siis keskmine transpordivahendi vanus ei muutu väga palju nooremaks ega ka õhk puhtamaks. Kasutatud masinad, mis toodeti üle kümne aasta tagasi vastasid tol ajal hoopis teistele saastenormidele kui need, mis 2012 toodeti. Seega kardan, et õhtusel ja hommikusel tipptunnil toodab ühistransport ikkagi palju õhusaastet juurde, aga troll hoiaks linnas õhu puhtamana samal ajal. Viimane transpordivahend võiks muidugi läbida arengukava,  kus vaadatakse üle liinid ja ostetakse uusi liiklusvahendeid, mis maksavad küll neli korda rohkem, aga kestavad kaks korda kauem.

kategooria: Transport

märksõnad: , , , , ,

Lisa kommentaar

* märgitud väljad on kohustuslikud täita.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.